Dieta pe hrișcă

hrișcă pentru scăderea în greutate

Dieta cu hrișcă este cunoscută, probabil, de toate fetele care s-au angajat în alegerea celei mai bune metode de slăbit.

Hrișca a fost considerată de mult timp un produs vindecător care nu numai că saturează organismul cu energie, ci și elimină substanțele nocive, curăță, furnizând vitamine și microelemente esențiale.

Dieta cu hrișcă se referă la dietele mono, care trebuie urmate de la 7 la 14 zile. Există puține calorii în hrișcă, dar în același timp este destul de satisfăcătoare.

O dietă cu hrișcă poate avea rezultate diferite. Deoarece nu există recomandări clare pentru respectarea acesteia și avem cu toții organisme diferite, într-o săptămână puteți pierde în greutate atât cu 1, cât și cu 4 kilograme.

Un rol important îl joacă și ce fel de dietă este urmată. Da, da, sunt multe.

Hrișcă + chefir

Dieta este concepută pentru respectarea săptămânală. Nu este recomandat să repetați mai mult de 1 dată pe lună. Toate cele 7 zile va trebui să mănânci doar terci de hrișcă și 1% kefir, pe care să le poți bea nu mai mult de un litru în volum pe zi. Hrișca se prepară după cum urmează. 1 pahar de cereale trebuie turnat cu două pahare de apă clocotită și lăsat la infuzat câteva ore. Această procedură se efectuează de obicei noaptea. Dimineața, lichidul în exces, dacă rămâne, este pur și simplu golit. Nu se recomandă sărarea hrișcului. Orice băutură neîndulcită poate fi consumată din lichid. Nu puteți adăuga unt în terci. Se pare plictisitor, dar destul de eficient, acest tip de dietă cu hrișcă are doar recenzii pozitive. Dacă doriți, puteți adăuga kefir la terci pentru o schimbare.

Sfat: nu uitați să sortați hrișca înainte de gătit, deoarece conține aproape întotdeauna așa-numitul gunoi și asigurați-vă că o clătiți într-o strecurătoare.

Hrișcă + fructe uscate

O mare variație pentru cei care iubesc fructele și nu pot trăi fără dulciuri. Caisele uscate și prunele uscate sunt alimente adăugate în dietă pe lângă hrișcă. Rețineți însă că aceste alimente sunt destul de bogate în calorii și nu ar trebui să fie prea împinse. Dacă mâncați de 4 ori pe zi, atunci vor fi suficiente 2 bucăți de prune uscate sau caise uscate pentru o porție de terci. Beneficiile fructelor uscate sunt destul de semnificative în acest caz, deoarece o dietă monotonă și lipsa de umiditate (este dificil pentru o persoană flămândă să controleze cantitatea de lichid băut, în plus, nu există o senzație puternică de sete) duce adesea la constipație. Și apoi există fisuri anale și hemoroizi în perspectivă. Caisele uscate și prunele uscate au un efect laxativ. Copiilor mici li se administrează fructe uscate ca laxativ natural.

Sfat: Înainte de a mânca fructe uscate, asigurați-vă că vă spălați cu apă fierbinte sau presărați cu apă clocotită, mai ales dacă le cumpărați din recipiente deschise de pe piață. În plus, acest lucru este necesar pentru propria dvs. siguranță, deoarece caisele uscate și prunele uscate, astfel încât să își păstreze culoarea frumoasă, să aibă un gust mai îndelungat, să nu se deterioreze mai mult, să fie acoperite cu dioxid de sulf. Dacă cumpărați produse importate din, să zicem, Turcia sau Iranul, puteți fi sigur că s-a folosit dioxid de sulf. Suplimentul alimentar 220 este toxic, deosebit de periculos pentru astmatici. Tine minte asta.

Dieta redusă cu hrișcă

Dacă dieta mono nu este pentru dvs. și sunteți gata pentru rezultate bune, dar nu atât de rapide, atunci încercați această opțiune - o dietă pe hrișcă și kefir, precum și alte produse lactate fermentate, legume și fructe. Singurul lucru este să încerci să faci săptămâna asta fără carne. În ultimă instanță, puteți mânca uneori puțin piept de pui fără bulion și piele sau cârnați dietetici.

Din produsele lactate fermentate, pe lângă 1% chefir, vă recomandăm brânza de vaci clasică fără zahăr și o bucată mică de brânză zilnic. Acest lucru vă va ajuta să evitați deficiența de calciu în corpul dumneavoastră.

Aproape totul este permis din fructe. Dar produsele de prima alegere pentru dvs. ar trebui să fie mere verzi, citricele pot fi. Dar ar trebui evitate bananele, strugurii, curmalele, cireșele.

Se recomandă legumelor cele care nu conțin mult amidon. În primul rând, acest lucru se aplică așa-numiților cartofi vechi.

Nu mâncați produse din făină. Nu folosiți zahăr, prăjit, copt. Pâinea trebuie de asemenea exclusă timp de 7 zile.

Sfat: nu consuma unt și uleiuri vegetale în timpul dietei. Măslinul poate fi folosit într-o cantitate minimă. Salatele sunt condimentate cel mai bine cu o cantitate mică de smântână cu conținut scăzut de grăsimi. Maioneza este contraindicată. Și, în viitor, după o dietă, pentru a vă menține silueta subțire, renunțați la utilizarea acesteia. Lasă maioneza să fie pe masă numai în timpul sărbătorilor. Ei bine, să nu mai vorbim de pâinea cu maioneză este un „fel de mâncare" rapid preferat de mulți, să rămână pentru totdeauna în trecut.

Ieșirea din oricare dintre cele trei diete descrise este treptată. Alimentele cu proteine sunt adăugate de la ouă de pui la pește și carne.