Ce este dieta: definiție, exemple de diete

Până în prezent, au fost dezvoltate un număr mare de diverse programe de slăbire. Unele dintre ele funcționează perfect, în timp ce altele ar trebui aruncate. Dieta, pentru ce este, pentru ce este și cum să vă pregătiți și să ieșiți din ea, vă vom spune mai departe.

un fel de mâncare din una dintre diete

Să începem cu ceea ce spune Wikipedia. Dieta este o colecție de reguli pentru consumul uman de alimente, datorită cărora are loc pierderea în greutate. În stadiul inițial de slăbire, este important să stabiliți corect dieta pentru a nu pierde bani și a nu primi probleme de sănătate mai târziu. Cum să fii în acest caz pentru cineva care vrea să slăbească?

Dieta și trucurile ei

O mulțime de sisteme nutriționale diferite în dietele și interdicțiile propuse complică semnificativ procesul de slăbire. În același timp, există mai multe baze comune din cauza cărora toate aceste programe funcționează practic fără eșecuri, oricât de nebune ar fi acestea.

Dacă luăm în considerare evaluarea programelor de dietă, atunci acestea sunt împărțite în rapid și lent. Mai mult, cele lente se dovedesc a fi mult mai blânde și mai eficiente, spre deosebire de sistemele de alimentare mai stricte, dar mai rapide.

Cel mai mare truc al oricărei diete este să mănânci multe alimente cu conținut scăzut de grăsimi, să eviți sarea și cartofii. Și încearcă să reduci fără probleme caloriile din dieta ta. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să obțineți rezultatul dorit, dar vă poate accelera și pierderea în greutate. Cu toate acestea, în primul rând, aproape toate sistemele de alimentare au pregătirea corectă și nu sunt mai puțin importante.

Caracteristicile pregătirii pentru o dietă

Să aruncăm o privire la ceea ce este relevant pentru un astfel de exercițiu, cum ar fi pregătirea corectă a dietei. De foarte multe ori acest proces este de curățare, ca o dietă pe scară. În primul rând, aceasta este fie o zi strictă de post, fie o schimbare lină în meniul obișnuit.

Nutriționiștii recomandă să începeți prin reducerea treptată a porțiilor. Mai mult, prin creșterea cantității de aport alimentar, crescând de până la 5-6 ori.

Exemplu de meniu pentru 1 zi:

  • utilizați brânză de vaci proaspătă cu conținut scăzut de grăsimi la micul dejun. Poate fi înlocuit cu succes cu fulgi de ovăz aburi sau fierți cu apă. În unele cazuri, puteți folosi lapte cu conținut scăzut de grăsimi cu adaos de miere naturală;
  • la prânz, aburi pește slab sau pui. Serviți terci de orez sau carne slabă cu o porție de orez;
  • cina ar trebui să fie cu 3-4 ore înainte de culcare. În acest caz, brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi este consumată sau înlocuiți-o cu o salată de legume proaspete;
  • cu o senzație acută de foame, este permis cu 1-2 ore înainte de culcare, puteți bea fie un pahar de chefir cu conținut scăzut de grăsimi.

Ce vă puteți aștepta de la un organism nepregătit?

Se întâmplă ca organismul care nu a fost supus antrenamentului să fie în continuare zgura și, prin urmare, va începe să ceară să revină la dieta sa obișnuită.

În plus, poate fi foarte lent să scapi de kilograme. Se întâmplă uneori să apară dificultăți asociate cu sfârșitul cursului, când greutatea revine și nu este posibil să se consolideze rezultatul obținut.

Caracteristicile ieșirii corecte din dietă

Pentru a evita stresul în organism, aveți nevoie de dieta potrivită pentru a termina corect. În primul rând, poate dura atâta timp cât cursul de slăbire în sine, sau chiar mai mult. Mai mult, revenirea la meniul normal și familiar va fi foarte lent.

Nutriționiștii recomandă în general tranziția în etape. În același timp, creșterea numărului de feluri de mâncare, a dimensiunii și a conținutului lor de calorii. De asemenea, trebuie să introducem încet produse noi.

Nu ar trebui să includeți brusc mâncare grasă și chiar mai mult prăjită - ar trebui abandonată cu totul sau introdusă în dietă ca ultimă soluție. Nu uitați să beți apă.

Aproape orice dietă funcționează pe principiul restricționării dietei. Și, prin urmare, cunoscând aceste trucuri, vă puteți pregăti cu ușurință în avans și puteți trece mai ușor printr-un curs de slăbire, obținând rezultate excelente.

Asta e tot pentru noi. Acum știi ce este dieta și cum să le abordezi corect. Ai grijă de tine și fii sănătos!