Dieta de băut: beneficii, meniuri, sincronizare, rezultate

apă cu lămâie și zmeură pentru o dietă de băut

Este nevoie de o voință extraordinară pentru a pierde în greutate la orice dietă. Poate fi foarte dificil să rezistați chiar și cinci zile la un meniu cu fructe și legume - foamea chinui în a doua zi și pare imposibil să respectați programul dietetic.

Dacă sunteți hotărât să vă schimbați - să pierdeți în greutate și să reduceți volumele, ar trebui să decideți ce dietă să continuați. Dar trebuie avut în vedere faptul că o dietă ușoară este un concept mitic. Pentru a pierde în greutate este necesară o dietă strictă de curățare timp de 1-2 săptămâni. Cea mai eficientă schemă de slăbire, în care kilogramul pentru kilogramul dispare, este o dietă dură de băut. Pe dietele de băut puteți obține o slăbire mare și puteți obține un corp nou într-o lună.

Vom lua în considerare în acest articol cum să vă pregătiți pentru o dietă dură de băut și să curățați în mod corespunzător corpul cu ajutorul său, pentru a reduce volumul mai repede.

Esența unei diete de băut

Consumul unei diete este considerat una dintre cele mai eficiente modalități de slăbire. De asemenea, are denumirea de „dietă pentru leneși", deoarece îi lipsește activitatea fizică, precum și „dieta modelelor de top". Chiar dacă există dorința de a merge la sport, este puțin probabil să existe suficientă forță pentru asta.

Caracteristicile dietei de băut

 • Reduce sarcina sistemului digestiv,
 • Datorită faptului că corpul este curățat, starea sa se îmbunătățește și activitatea organelor interne este îmbunătățită,
 • Pierderea în greutate are loc rapid.

Potrivit experților, o dietă lichidă este o modalitate destul de grea de a pierde în greutate, deoarece, dacă o urmezi, va trebui să impui un tabu asupra consumului de alimente solide.

Avantajele unei diete de băut

 • Pierderea în greutate este foarte eficientă - în această dietă, pierdeți până la 20 kg datorită metabolismului accelerat.
 • Volumul stomacului scade, din cauza căruia pofta de mâncare scade.
 • O astfel de dietă este benefică, deoarece ajută la curățarea organismului.

Contra de a bea dieta

 • Apariția riscurilor de vătămare a sănătății, provocarea unor boli precum gastrita și anemia, apariția problemelor pielii, imunitatea redusă, există perturbări în formarea sângelui. Se poate dezvolta insuficiență renală, poate să apară o scădere a nivelului de hemoglobină și boli de inimă și stomac.
 • Este posibil să apară edem.
 • A sta la o dietă de băut înseamnă a muri de foame, lucru destul de greu de suportat.
 • Ieșirea greșită din dietă poate duce la apariția anorexiei.

Cine nu ar trebui să urmeze o dietă de băut

Deoarece o dietă lichidă nu are alimente solide și multe vitamine și minerale necesare funcționării normale a organismului, este contraindicată femeilor însărcinate, mamelor care alăptează, precum și persoanelor care suferă de orice boli.

Momentul dietei lichide

Cât timp puteți urma o dietă de băut? Există o dietă de băut zilnic și săptămânal, iar cei mai disperați o pot urma o lună. În plus, există opțiuni intermediare: trei zile și două săptămâni.

Luând în considerare sfaturile nutriționiștilor, cea mai bună opțiune este o săptămână pe o dietă lichidă. Dacă țineți o dietă de băut o lună întreagă, atunci sănătatea dvs. poate fi afectată.

Puteți urma o dietă de băut doar o dată pe an, cu o intrare și o ieșire lină din ea.

Cât va dura să vezi rezultatul?

După reducerea cantității de calorii din dietă, va începe pierderea în greutate. Deja în prima zi a dietei de băut, sub rezerva unei pregătiri adecvate pentru aceasta, va fi posibil să slăbești până la 2-3 kilograme. Pentru o perioadă de șapte zile, greutatea dvs. poate fi aruncată până la 7 kg. Dacă reușiți să rezistați două săptămâni la o dietă de băut, atunci puteți pierde în greutate cu 10-13 kg. Dacă urmați o dietă lichidă timp de o lună, puteți obține rezultate record și chiar puteți reduce greutatea cu 20 kg.

Cum să intrați într-o dietă de băut

Această metodă de slăbit este cea mai potrivită pentru cei care nu își pot imagina viața fără gustări, fast-food și mâncare din mers. Principiile principale ale unei diete de băut sunt respectarea unui program nutrițional clar și consumul de alimente lichide.

Cea mai dificilă zi a dietei de băut este prima. Este întotdeauna dificil să începeți o dietă - organismul nu se poate readapta imediat la o nouă dietă, mai ales dacă alimentația solidă obișnuită este absentă în dietă. Vreau să mănânc și să mestec, dar tu doar bei.

Chiar dacă tabelul meniului este plin de diverse opțiuni pentru vasele lichide, este posibil să aveți senzația că pierdem în greutate numai cu apă. La începutul dietei, pot apărea atacuri acute de foame și veți dori cu adevărat să uitați de conținutul de calorii și să mâncați mâncarea obișnuită.

Eficiența poate scădea la zero din cauza unei defecțiuni, starea de spirit se va deteriora. Dar este important să ne amintim că la începutul dietei există o curățare activă a corpului. Din acest motiv, pot exista disconfort, disconfort - de exemplu, respirație urât mirositoare, apariția plăcii pe limbă.

Trecerea la o dietă de băut ajută la pregătirea pentru a intra într-o dietă nouă. Cu cel puțin o săptămână înainte de începerea dietei, ar trebui să începeți să mâncați corect, excluzând alimentele grele din meniu: făină, grăsime, dulce, fast-food, orice fel de mâncare cu zahăr. În plus, ar trebui să înjumătățiți sau să triplați porțiile obișnuite și să beți multă apă.

Ce alimente sunt permise atunci când beți o dietă

Dacă în toate celelalte diete numai apa este băutura principală, în timp ce respectă o dietă adecvată, atunci pe o dietă lichidă accentul se pune și pe laptele degresat. În plus, dieta include sucuri proaspăt stoarse din diferite compoziții - legume, fructe și amestecurile lor, diferite tipuri de ceai - în timp ce este important să ne amintim că nu ar trebui să fie dulce.

De asemenea, pe lângă lapte, puteți include băuturi lactate în meniu - de exemplu, iaurt. Din preparatele calde, este permisă utilizarea bulionului de carne sau pește și jeleului de fulgi de ovăz. Ca desert, vă puteți permite să faceți un smoothie cu fructe de padure și fructe. Și nu uitați să beți multă apă purificată fără gaz.

Ce nu cu o dietă de băut

Regulile dietelor lichide nu permit sifon bogat în calorii, băuturi lactate grase și cacao. Alcoolul este interzis, cafeaua este nedorită.

Program de dietă pentru băut detaliat pe zi

Cea mai optimă este o dietă de băut săptămânal. Înainte de al începe, ar trebui să vă pregătiți cât mai bine, respectând meniul dietetic. Dieta de șapte zile va consta exclusiv din băuturi, în plus, va fi necesar să beți cel puțin 2 litri de apă curată pe zi, fără gaz. Principiul de bază al eficienței unei diete de băut este că atunci când apare dorința de a mânca, trebuie să consumați băuturi cu un minim de calorii. În timpul dietei, volumul stomacului va scădea, ceea ce va duce la scăderea poftei de mâncare și la scăderea în greutate de la minus șapte kilograme.

Principala regulă a unei diete de băut: caloriile totale pe zi nu trebuie să depășească 1500 kcal.

Meniu pentru 7 zile (mic dejun, prânz și cină)

 • Ziua 1: Produse lactate cu conținut scăzut sau zero de grăsimi: iaurturi, lapte și băuturi din lapte, chefir cu lapte copt fermentat.
 • Ziua 2: bulion - carne, legume sau pește din care să alegeți.
 • Ziua 3: Sucuri proaspăt stoarse din fructe, legume sau combinații ale acestora. Diluăm sucul cu apă pură fără gaz într-un raport de la unu la unu.
 • Ziua 4: ceai negru sau verde fără zahăr. Este foarte bine să folosiți ceaiuri de plante pentru consum.
 • Ziua 5: jeleu lichid de fructe fără adaos de zahăr.
 • Ziua 6: uzvar fără adaos de zahăr, fructe sau compot de fructe de pădure.
 • Ziua 7: suc proaspăt pentru a alege.

Meniu alimentar timp de 14 zile

Într-o dietă de două săptămâni fără alimente solide, trebuie să intrați și să ieșiți treptat din ea, pentru a nu pierde rezultatul obținut. Puteți rezista la o dietă de băut timp de 14 zile dacă vă acordați în avans la o dietă care include 1500 de calorii pe zi. În același timp, nici la micul dejun nu veți avea starea de a fi „plin", iar imaginile cu imagini ale preparatelor dvs. nesănătoase preferate vor pâlpâi în fața ochilor. Dar odată ce te-ai îngrășat, este timpul să nu mai mănânci și să începi să bei. Nu au existat astfel de dificultăți, totul poate fi depășit dacă se încearcă atingerea obiectivului.

 • Ziua 1-2: Produse lactate cu conținut scăzut sau zero de grăsimi: iaurturi, lapte și băuturi lactate, chefir cu lapte fermentat la cuptor.
 • Ziua 3-4: bulion - carne, legume sau pește din care să alegeți. Sarea și condimentele nu trebuie adăugate.
 • Ziua 5-6: sucuri proaspăt stoarse din fructe, legume sau combinații ale acestora. Diluăm sucul cu apă pură fără gaz într-un raport de la unu la unu.
 • Ziua 7-8: ceai negru sau verde fără zahăr. Este foarte bine să folosiți ceaiuri de plante pentru consum.
 • Ziua 9-10: jeleu lichid de cereale fără adaos de zahăr și sare.
 • Ziua 11-12: Uzvar fără adaos de zahăr.
 • Ziua 13-14: sucuri proaspete la alegere.

Meniu lunar de mâncare

După ce ați luat decizia de a urma o dietă de băut timp de 30 de zile, trebuie mai întâi să consultați un terapeut cu privire la ce vitamine și alte macro și microelemente necesare să luați, astfel încât organismul să primească toate substanțele necesare.

Prima săptămână cu o dietă de băut este concepută pentru a curăța complet organismul de toxine. După trei săptămâni, ficatul și rinichii vor fi curățați, iar în ultimele zile ale dietei, curățarea are loc la nivel celular.

Dieta pentru o lună din dieta de băut este aceeași în fiecare zi: pentru micul dejun folosim un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, după două ore - pentru un al doilea mic dejun - un pahar de suc de portocale proaspăt stors, pentru prânz - un cremos supă de legume și un pahar de ceai verde neîndulcit, pentru o gustare după-amiaza - jeleu de fructe sau fructe de pădure, luăm cina cu un pahar de chefir cu conținut scăzut de grăsimi.

Dieta pentru băut: rețete

Băutură de mere Kefir

Ingrediente: 500 ml kefir (cu conținut scăzut de grăsimi sau un procent), jumătate de litru de suc proaspăt stors din mere verzi, scorțișoară pe vârful unei linguri.

Mod de preparare: bateți în blender și serviți cu o frunză de mentă.

Citrus Fresh

Ingrediente: ananas (jumătate) și o portocală

Mod de preparare: preparați ananas proaspăt stors și suc de portocale, amestecați.

Băutură de mere cu ghimbir

Ingrediente: 500 ml apă, 20 grame rădăcină de ghimbir, jumătate de măr verde.

Mod de preparare: se toarnă ghimbir și măr cu apă și se lasă 2 zile. Scurgem tinctura rezultată.

Citrice proaspete

Ingrediente: 1 litru de apă, suc de o lămâie, mandarină, portocală și grapefruit. Mod de preparare: Se amestecă toate sucurile, se adaugă apă fără gaz.

Cum să ieși dintr-o dietă de băut

Pentru a nu câștiga greutatea pierdută cu o astfel de dificultate ca urmare a unei diete de băut, ar trebui să ieșiți din ea treptat și lin. Ar trebui să reveniți la dieta obișnuită pentru o perioadă care este de două ori mai lungă decât dieta. După o dietă de două săptămâni, alimentele familiare trebuie adăugate la meniu timp de o lună. Dacă dieta a durat treizeci de zile, atunci alimentele solide bogate în calorii ar trebui reluate fără probleme în termen de două luni.

În ciuda sfârșitului dietei, ar trebui să începi să mănânci din nou făină și dulciuri cât mai târziu posibil, iar în primele zile să mănânci alimente solide numai în timpul micului dejun. Prânzurile și cina ar trebui să conste în băuturi cu o tranziție treptată la alimente solide.

Dieta blândă de băut

Pentru cei care sunt psihic și fizic dificil să urmeze o dietă de băut câteva zile la rând, există o modalitate mai ușoară de a slăbi și de a curăța corpul. Nutriționiștii sugerează aranjarea zilelor de post pe o băutură de două ori pe săptămână, dar nu la rând. Astfel, timp de 4 săptămâni (nu mai mult), facem greva foamei de două ori la fiecare șapte zile, consumând doar apă curată (un litru și jumătate până la doi litri) și sucuri proaspăt stoarse din legume și fructe pe zi. Dar chiar și zilele de post se recomandă să fie efectuate numai după consultarea unui medic.